Каква игра на съдбата - Русе ще даде отговор на въпроса дали олимпийският шампион, седемкратен и още толкова пъти европейски първенец Валентин Йорданов ще получи нов мандат като председател на българската федерация по борба! Точно така - „Булстрад Арена“ ще отвори врати на 7 април за Общо събрание, на което ще се гласува кой ще продължи да държи юздите на най-славния български спорт. 
Ден по-късно пък на тепиха в „Арената“ ще излязат участниците в най-масовия и класен в цялата му история международен турнир „Дан Колов-Никола Петров“.
Нечуваните като бройка четирима кандидати ще оспорват безспорната лидерска позиция на русенския спортист номер 1 на 20 век, доказал се още като ръководител с голям размах и успешна политика. 
Една от изненадите е доскорошният старши треньор на националния отбор по свободна борба за мъже Валентин Райчев, чиято кандидатура бе издигната от... „Юнак“ /Русе/! 
Човекът на „Левски“ /София/ е известният в близкото минало борец в класическия стил Георги Мърков, също шампион от игрите в Мюнхен през 1972 година. 
Сюрпризът идва от врачанския „Ботев“ с претенциите на класика Христо Маринов. 30-годишният довчерашен състезател е световен и европейски шампион.
Димитър Джамов, вечен опонент на Валентин Йорданов и неуспяващ конкурент при предишни изборни форуми за шеф на федерацията, ще се пробва отново. Зад него стои клуб „ЦСКА-класическа борба“.