Близо две години и половина след катастрофа на входа на Русе от Бяла, при която на място загина 77-годишна жена, виновникът получи наказание. Окръжният съд постанови 2 години лишаване от свобода отложено за изпитателен срок от 3 години за професионалния шофьор на камион Стоян А. Съдът го лиши от правото му да управлява автомобил за срок от 3 години.
Сутринта на 21 октомври 2014 година Вярка и съпругът й Йордан отивали на виличката си край квартал Средна кула, до която от 30 години стигали по един и същ маршрут. Вземали автобус №6 от Дома на културата, слизали на спирката до „Зита“ и там пресичали двупосочните пътни ленти, за да стигнат до черен път към вилата.
Точно така се случило и в злополучния ден. Взели автобус, слезли на спирката и тръгнали да пресичат. Първо преминали през пътя от Русе за Велико Търново, спрели както винаги на малък безопасен остров и погледнали към идващите към Русе автомобили, разказа пред съда, съсипаният от мъка по съпругата си Йордан.
Видях един камион, но той беше далече и тръгнахме. Както винаги аз вървях малко по-напред, а тя ме следваше на една крачка разстояние. Стигнах до бордюра, обърнах се и я видях на асфалта на пътното платно по гръб, от дясната страна на камиона, който бе спрял на 50-тина метра. Затичах се към нея, взех главата й и ръцете ми се обляха в кръв. Виках: Верке, Верке... Но тя само премигна два пъти и толкоз. Шофьорът дойде и се развика, че сме щели да го вкараме в затвора. Помолих го да се обади на тел. 112 и след малко дойдоха полицаи и кола на Спешна помощ. Верка беше мъртва, каза основният свидетел на трагедията.
По думите на 82-годишният Йордан, на това място повече 30 години пресичат много пешеходци. Там няма пешеходна пътека, има подлез, но той е отрупан с мръсотии и затова никой не минава през него.
Стоян А. пътувал от Перник за Букурещ. Видях на пътя възрастна жена, която тичаше, за мен движенията й бяха неадекватни. В ляво и дясно край мен имаше автомобили, изтръпнах. Прецених, че няма да мога да спра, тя ме погледна и продължи да тича, като видях, че тя остава вдясно от мен мисълта ми бе, че всичко се размина, защити се пред съда шофьорът. След това погледнал в огледалото за обратно виждане и видял, че жената е паднала на пътя.
Според автотехническата експертиза, камионът се е движил с 91 км в час при разрешени 70. Ако скоростта е била съобразена с ограничението, е било възможно да намали и дори да спре. Баба Верка не е успяла да достигне до бордюра, защото е била пометена от гума на ремаркето. 
Присъдата на Окръжния съд в Русе може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.