Отворено писмо до обществеността и медиците разпространи вчера изпълнителният директор на Университетската болница д-р Иван Стоянов. Заедно с екипа си успя да направи нещо невиждано в България - след силна подкрепа от медици, пациенти и граждани намерението на здравното министерство да смени ръководството на болницата пропадна. Публикуваме отвореното писмо без редакции и съкращения.

Уважаеми съграждани,
Обръщам се към Вас, за да изразя искрената си благодарност за подкрепата, която изразихте към ръководството на УМБАЛ-Русе, медицинския и немедицинския персонал.
Вашата подкрепа ни кара да чувстваме още по-голяма отговорност към вас. Аз и всички ние, които работим в Голямата русенска болница, се стремим да оправдаваме вашите очаквания и да правим всичко възможно, за да подобрим здравната грижа, която предлагаме.
Вече 152 години русенската болница не е затворила врати нито за минута. Така ще бъде и занапред. Русенските лекари сме давали и ще даваме всичко от себе си, за да запазим живота и здравето на нашите пациенти. Благодаря на колегите си за тяхната подкрепа в името на това да продължи промяната, която започнахме. Именно това чувство за екипност и отдаденост ще даде сили и надежда нашата болница да развие потенциала, който има.
Д-р Иван Стоянов
изп.директор на УМБАЛ-Русе