Над 6 милиона лева са приходите от организиран ловен туризъм в България. Това яви министърът на земеделието и храните (МЗХ) проф. д-р Христо Бозуков при откриването на Международната изложба "Природа, лов, риболов" в Пловдив.

Министър Бозуков припомни, че през 2016 година в България има нов национален рекорд при трофеите от елен лопатар. "Българското ловно стопанство заема достойно място сред водещите световни ловни дестинации и интересът към изложението го показва. Това се дължи на условията, които страната предлага - уникална природа, поддържана база, богато разнообразие от едър и дребен дивеч", допълни Бозуков.

Според него водената политика от Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите в сектора има за цел да се запазят и надграждат постигнатите позиции.

Изложението в Пловдив се утвърди като важно делово средище на фирми и специалисти в горското, ловното и рибното стопанство, посочи Бозуков. На изложбата беше представена и съвместна трофейна изложба на МЗХ и Националното ловно-рибарско сдружение - Съюз на ловците и риболовците в България.

На събитието присъстваха и заместник-министрите на земеделието и храните проф. Иван Палигоров и доц. Светла Янчева и директорът на Изпълнителна агенция по горите инж. Григор Гогов.