Многократно осъждана измамница ще прекара още една година от живота си зад решетките заради пореден опит да спечели пари в нарушение на закона. Х.Н. застана пред Районния съд в Русе този път заради опита си да заблуди възрастна пенсионерка, че срещу 630 лева ще й увеличи пенсията.
На 27 септември миналата година Х.Н. отишла в чакалнята на Централната гара, където по същото време пенсионерката К.А. продавала мляко на служителите на гарата. Х.Н. веднага преценила, че млекарката е достатъчно открита и доверчива, за да може лесно да я измами. Заговорили се и мошеничката ловко насочила приказката към болезнената за всеки възрастен човек тема - мизерните пенсии. Но не на всички са такива, подхвърлила измамницата и обяснила на колко хора била помогнала да си вдигнат пенсиите и да заживеят по-добре. Набелязаната жертва, която за да върже някак двата края всеки ден пътувала с влака от Две могили до Русе и продавала мляко от отглежданата в стопанството й крава, веднага поела в желаната от рецидивистката посока и скоро се съгласила с направеното й предложение да плати известна сума, за да се вдигне и нейната пенсия.
И Х.Н. се развихрила. Извадила мобилния си телефон и театърът започнал. Врялата и кипяла от грешната страна на закона клиентка на сливенския затвор уж позвънила на своя близка в Пенсионното на име Роси, а след свойския разговор казала на бабата, че приятелката й иска 70 лева за начало и веднага ще задвижи произчисляването. Бабата имала само 20 лева, но взела назаем още 70 и направила вноската. После измамницата започнала да измъква най-различни суми - все за „Росито“. Така за два дни бабата се простила с още 180 лева, после с други 150 уж за трима лекари от ТЕЛК. И понеже наивната женица от Две могили безропотно давала каквито пари й се кажат, измамницата поискала още 230 лева и определила среща на 30 септември на гарата. 
Кандидатката за повишение на пенсията обаче останала без лев и поискала заем от внук си. Той я разпитал за какво са й, научил в какво се е забъркала баба му и разбрал, че е оплетена в измамна схема. Затова в деня на срещата отишъл с баба си в пункта на Гранична полиция на гарата, там банкнотите били описани и ги дали на бабата с инструкция как да действа по-нататък.
След това Х.Н. се появила и точно когато си мислела, че е взела още едни лесни пари, била арестувана. Впоследствие, за да си облекчи положението, шарлатанката върнала до стотинка всичко на възрастната женица. Този смекчаващ вината факт обаче не можа да я отърве от влизане в затвора и то при първоначален строг режим.