Известна на правосъдието с измамите си жена отива за нови четири години в затвора, след като за няколко месеца успяла да прибере над 8000 лева от четирима лековерни мъже на принципа на тотото - с малки суми, но редовно.
През 2013 година Хилда Х. била пусната от Сливенския затвор, но явно излежаната присъда не успяла да я трогне и се върнала към стария занаят. Първо набелязала приятел на мъжа, с който живеела на семейни начала, излъгала го, че мъжът й е болен и на няколко пъти измъквала по 100-200 лева за „лечението“ му. След като Р.Р. отказал да е вечен донор, Хилда предприела поредната маневра. Благодарила му, че с негова помощ мъжът й вече е добре, даже направил водоснабдителна кооперация в местността Зад Левента, в която щял да включи и неговата вила. Така „вноските“ продължили, докато стигнат сумата 1207 лева и мъжът категорично отказал да дава повече пари за каквото и да е.
Тогава Хилда си намерила друга жертва, която имала нужда от собствено жилище. Измамничката заблудила Ш.М., че ще го уреди да си купи общински имот на изгодна цена. Мъжът захапал въдицата, на която имало апетитна стръв - прилична къща, която хитрушата му показала и му обещала да вземе на много изгодна цена, но при две условия - да даде 2140 евро капаро и да не казва на никого за сделката. Наивникът броил парите и зачакал щастливото обаждане, но никой не го потърсил. Тогава той се обърнал към благодетелката си и чул поредната невероятна история. Тя тъкмо мислела да му позвъни, защото работата с къщата пропаднала, но пък му намерила чуден апартамент и дори го поканила да го види. Завела го до блок в добър квартал, показала му една тераса и му обещала, че апартаментът ще бъде негов, но трябва да добави към капарото още 1180 лева, защото тук цената била по-височка. Ш.М. дал и тези пари и след няколко месеца напразно чакане да стане новодомец се оплакал в полицията.
Междувременно измамничката разбрала, че майката на две сестри е на смъртно легло и обещала да организира бъдещото погребение срещу 1595 лева. Взела парите, а когато дошъл денят за изпращането на покойната жена до вечния й дом, вече била неоткриваема.
Този случай също стигнал до полицията и скоро Хилда влязла в ареста. За да съкрати новия се престой в Сливен мошеничката си признала вината и получила от Районния съд 4 вместо 6 години затвор и задължението да върне на пострадалите 8155 лева. Присъдата е обжалвана пред Окръжния съд и предстои разглеждане на делото в най-скоро време.