Преференциите подхлъзнаха втория в листата на БСП Добрин Данев. Близо 2500 избиратели на партията, малко под 20% от всички гласували за нея, са посочили за по-сигурно №10 не само в бюлетината, а и в кръгчетата за преференции вдясно. Така благодарение на феномена 10/10 десетият в листата Георги Стоилов измества втория Добрин Данев и депутатът в няколко парламента отива далеч назад в колоната, въпреки че е предпочетен от 1370 души. Щастливият №10 Стоилов е на 35 години, работи във фонд „Земеделие“ и е член на младежката структура на БСП. С впечатляващите 2262 преференции е и третият в листата Пенчо Милков. Той имаше шанс да заеме второто място в листата и малко не му достигна при окончателното редене на имената, но това сега може да се окаже късмет. БСП има реален шанс да получи трети мандат от Русе за сметка на „Воля“ и ако ЦИК излезе с такова решение, той ще бъде за младия юрист и общински съветник, който ще заседава в Народното събрание заедно с водача Крум Зарков и Георги Стоилов.
От БСП засега не се ангажират с коментар по темата. 
Приток на преференции се наблюдава и в ГЕРБ, където комбинацията 11/11 носи 1965 лични предпочитания на 11-ия в листата - директора на русенския театър Орлин Дяков. Те обаче не са достатъчни за изместването на Светлана Ангелова от второто място, така че няма да имат последствия. Депутатските банки ще бъдат заети от Пламен Нунев, Ангелова и Андриан Райков.
От ГЕРБ отказаха да коментират резултатите както този случай, така и резултатите изобщо и заявиха, че ще го направят по-късно. 
И в ДПС се откроява предпочитан благодарение на позицията си кандидат. Там формулата е 9/9 и носи на деветия в листата 618 преференции. Събира ги председателят на общинския съвет в Две могили Айдън Карамехмедов, но те са крайно недостатъчни за прекрояване на листата и в парламента очаквано влиза Бюрхан Абазов.
Вълна от преференции се наблюдава и в листата на Обединените патриоти, но не заради еднакви цифри на партията и някои от кандидатите. Водачът Искрен Веселинов има 1420 персонални гласа, подгласникът му Любомир Владимиров е привлякъл 1252 симпатизанти, а четвъртият в колоната Галин Григоров - 1020. Тези резултати обаче не са достатъчни за пренареждане на листата и втори мандат в парламента печели Искрен Веселинов.