ГЕРБ запазва трите си депутатски мандата в Русе, БСП добавя втори към досегашния си един, Обединените патриоти и ДПС задържат един мандат, а последната осма парламентарна банка от региона заема „Воля“. Губещи са колебаещият се около 4-процентова бариера  Реформаторски блок и отдавна изчезналата България без цензура, които имаха свои представители от Русе в предишното Народно събрание. Това сочи експресната прогноза на базата на екзитполовете на работещите в Русе шест социологически агенции.
Ако се спазва подредбата на листите, русенските народни представители трябва да са следните: Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков /ГЕРБ/, софиянецът Крум Зарков и Добрин Данев /БСП/, Искрен Веселинов /Обединени патриоти/, Бюрхан Абазов /ДПС/ и варненецът Каприел Папазян /“Воля“/.
Тук е важно да се направят две уговорки. Прогнозата е валидна при положение, че в парламента влязат пет партии. Има обаче възможност картината да се промени и те да станат 6, 7 и дори 8. Дори обаче това да не се случи, имената на депутатите може да са различни, ако някой бъде изместен с преференциално гласуване.