Заради чистото си съдебно минало русенка, извършила поредица от кражби, се размина с условна присъда. В.М. получи от Русенския районен съд наказание от една година затвор, отложено за изпитателен срок от три години. Освен това тя ще трябва да възстанови и щети за 800 лева.
През месец май миналата година жената била затруднена финансово и решила да си набави пари чрез кражби. Първото престъпление е от вечерта на 11 май, когато отишла на автобусна спирка в  „Дружба 3“, където имало павилион за вестници и дребни стоки. Продавачката била пред будката, за да помогне на клиент. В.М. използвала момента и се шмугнала през отворената врата. От картонена кутия прибрала 990 лева и веднага си тръгнала. След като приключила с клиента, продавачката видяла, че парите липсват, и се обадила в полицията.
Следващият обект на кражба станал клиентка на хипермаркет по ул. „Бозвели“ в Русе пет дни след първото престъпление. Р.Г. извадила портмонето от джоба си и го поставила в количката с покупките. В.М. забелязала това и ловко го взела. После излязла от магазина прибрала намиращите се в портмонето 31 лева и го изхвърлила.
На следващия ден крадлата отново се насочила към същия супермаркет. Набелязала жертвата, бръкнала в отворената й дамска чанта и отмъкнала портмонето й. Бдителен охранител от магазина обаче забелязал на камерите за видеонаблюдение какво се случва и веднага поканил крадлата в стая, за да й направи обиск. Докато се придвижвали към стаята, В.М. изхвърлила портмонето до кош за боклук. По късно то с 42-та лева вътре било намерено и върнато на собственика.
Общата стойност на откраднатите пари е 1063 лева. В хода на разследването В.М. върнала част от тях, но остават още 800 лева.