Тревата на Градския стадион ще бъде поставена до края на тази седмица, обеща пред „Утро“ високопоставен представител на фирма „Тарктур“. Репортер на нашия вестник бе вчера на стадиона, за да види как върви работата по полагане на рулоните. Видя се, че наистина има сериозен напредък. 
„Рулоните пристигат на етапи. Произведената в Гърция трева е с отлично качество. Ето, погледнете! Тя е по-скъпа от първоначално заявената, но така се случи“, обясни служителят в „Тарктур“. 
Елементите по осветлението от Турция се бавели заради спорадични блокади по границата. Той обаче изрази надежда, че оборудването ще пристигне скоро.
Проблем били подстъпите към гнездата за стълбовете, тъй като скатовете от южната и източната част на стадиона били сложни като трасе за извеждането на 100-тонен кран. Освен това пръстта била мека.
Представителят на „Тарктур“ не се нае с категоричен отговор за краен срок по реконструкцията на Градския. Той препоръча медиите да успокоят обществеността в Русе, „тъй като се работи отговорно и на пълви обороти“.
Закъснението на ремонта пък бе обяснено с лошото време и тежката зима. На практика „Тарктур“ нямали пълноценни 60 дни в работата си по обекта.