20 000 лева отборна премия връчи вчера на футболистите от „Дунав“ кметът Пламен Стоилов и ги поздрави за извоюваното престижно място в първата шестица на елитната дивизия. 
„Бяхме обещали, че община Русе ще заделя такива премии при всеки сполучлив етап от развитието на отбора“, каза  Стоилов.
Той добави, че е много горд от представянето на „Дунав“ и припомни времето отпреди 7 години, когато се наливаха основите на този тим. Оттогава екипът с Пламен Нунев, Свилен Иванов, Иван Григоров и клубният президент д-р Симеон Симеонов хвърлили много сили за възраждане на русенския футбол, подчерта Стоилов. 
„Имаше и лъкатушене, веднъж ударихме и греда с изпадането от „Б“ група, но днес е страхотен ден за отбора, за неговите привърженици, за русенци. Пожелавам ви нови победни мачове, трето място в Първа лига, атака на купата на България и току-виж, нищо чудно да влезем даже в зона УЕФА“, отбеляза кметът. 
Стоилов увери футболистите и треньорския щаб, че не бива да имат притеснения с бюджета, тъй като община Русе е достатъчен гарант в това отношение. 
Засегната бе и темата за ремонта на Градския стадион. Кметът се солидаризира с мнението, че реконструкцията е драстично забавена, но даде да се разбере, че общинското ръководство прави всичко възможно за ускоряването й, макар че по принцип общината няма как да контролира фирмата изпълнител „Тарктур“.
„Ако тези пари /1 милион лева/ бяха дадени на общината, работата щеше да бъде свършена отдавна“, посочи той. Целта на първо място сега била да се констатира, че ремонтът върви и е изпълнен качествено, след което да се чакат представители на държавно-приемателната комисия. Според неговите прогнози стадионът може би ще е готов до един месец. В момента по него се работело с „голямо темпо“.
Пламен Стоилов посочи, че община Русе ще има грижата да изгради ВИП ложа и да вдигне нови козирки. 
В същото време се планира и ударен ремонт по стадион „Дунав“, за чието подготвяне за 35-годишна концесия общинският съвет даде съгласие преди малко повече от месец. Очаква се след реконструкцията на базата в „Здравец“ футболистите от представителния отбор и другите клубни формации да разполагат с чудесни условия за подготовка.