„Дунав“ записа две поредни победи с 1:0. Като човек с изключителен опит изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков със сигурност може да прочете добре какво се случва с отбора. Ето защо „Утро“ го потърси за коментар.

- Г-н Петков, какво подсказват тези победи?
- Че отборът започна да показва характер. Виждам, че футболистите са ядосани вече от положението на тима и надигат глави като дух и себераздаване. Подканват се, поощряват се, помагат си, мобилизират се. Да вземем Петър Патев, Васил Шопов, Мартин Ковачев и Исмаил Иса, които дават тон за промяна в поведението на отбора като цяло. Не мога да кажа, че играта е на суперниво, но тимът определено показа характер и воля. Винаги съм казвал - когато момчетата се успокоят и освободят психически, ще постигнат и резултати.
- „Септември“ победи „Локомотив“ в Пловдив с 1:0 и вече е недостижим в плейофната група „Б“. Доколко този резултат е изгоден за „Дунав“, ако приемем, че столичани няма за какво да играят на 27 април срещу русенци в София?
- Не виждам някаква изгода. Ние трябва да играем за победа, за да влезем с по-добро самочувствие в баражните двубои.
- Бразилците Виктор Сандес и Карлос Джатоба бяха на трибуните по време на мача с „Етър“. Какво става с тях?
- Сандес има болки в дясното бедро. Направиха му рентгенова снимка, мина и през скенер. Резултатите не показват нещо тревожно, но когато излезе за тренировка, болките се обаждат отново. Сега ще мине и през ядрено-магнитен резонанс. Аз не съм специалист, но си мисля, че става дума за неотшумяла стара травма, която се обажда наново. Вероятно проблемът е в разкъсани мускулни влакна. Когато Сандес се присъедини към „Дунав“, малко избърза като че ли с подготовката и това му изигра лоша шега. Пак казвам - не съм специалист, за да се произнасям. Що се отнася до Джатоба, той се завърна от Бразилия и вече тренира. Днес /вчера/ ще мине през тест, за да видим какво е кондиционното му състояние. Нататък старши треньорът Малин Орачев ще преценява дали е готов да помогне в следващите мачове.
- Публиката поиска на мача със „Етър“ включването на капитана Диян Димов. Какво всъщност е неговото положение?
- Някои зрители вероятно не знаят, че Диян получи комоцио на мача със „Септември“. Подобна история не е шега и Орачев постъпи много правилно, като не го пусна в двубоя срещу „Етър“. Никой треньор не би рискувал здравето на футболистите си, когато са в това състояние. Димов тренира вече, даже направи една пълна тренировка, но главоболието продължава да го измъчва. Това е истината.
- През седмица мач на „Дунав“ бе изгледан от помощник треньора на „Лудогорец“ Георги Чиликов, а после и от старши треньора на разградчани Димитър Димитров-Херо. Откъде такъв интерес от тях към двубои на „Дунав“?
- Орачев и Чиликов са приятели от времето, когато играеха за „Нефтохимик“. Затова и се видяха в Русе. Доколкото знам, ходиха да вечерят заедно. И аз бях поканен, но не отидох. Долу-горе такава е и причината за присъствието на Димитров на мача в Русе. Категорично казвам, че идването им не е свързано с интерес към футболист на „Дунав“.