45-годишен рецидивист за пореден път ще застане пред съда. Обвинен е в кражба на портмоне и теглене на пари с чужда дебитна карта. През октомври миналата година Георги К. задигнал портмонето на продавачка в магазин. В него била и дебитната й карта, с която изпеченият престъпник три пъти теглил пари от банкомат. Стойността на щетите е 84 лева.
В деня на кражбата Георги влязъл в магазин за дрехи в Русе и забелязал, че продавачката била оставила портмонето си върху щанда. Крадливият му нагон веднага се включил и за да отклони вниманието на жената, той поискал да му покаже няколко детски рокли. След като не ги харесал, я помолил да смъкне рокля от манекен. Когато продавачката се обърнала с гръб, Георги грабнал портмонето и го прибрал. След това взел детската рокля, която продавачката му донесла, и за да прикрие липсата на портмонето, я поставил на мястото му.
Обяснил, че не е сигурен, че дрехата ще се хареса на дъщеря му и напуснал магазина. Навън веднага проверил какво има в портмонето - 54 лева и дебитна карта с небрежно оставен в съседство ПИН-код. Прибрал парите и отишъл пред банкомат, където изтеглил общо 30 лева.
Ако съдът признае вината му, рецидивистът може да получи наказание от 10 години затвор. Делото предстои да влезе в съдебната зала.