Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отново ще застане начело на „червените дяволи”. Това ще се случи по време на бенефиса на Майкъл Карик, който ще се състои на 4 юни на Олд Трафорд.

Фъргюсън ще води звездния състав на Юнайтед, спечелил през 2008 година трофея в Шампионската лига. Освен спомените си за финала в Москва, легендарният шотландец припомни и за трудното решение да остави Димитър Бербатов извън състава за финала в турнира през 2011 година. Въпреки че през същия сезон българският нападател спечели голмайсторския приз във Висшата лига, „деветката” не попадна в групата за мача с Барселона, загубен от „червените дяволи” с 1:3.

„Да спечелиш Европейската купа е фантастично. През 2008 година бяхме събрали страхотна група от играчи, които имаха и невероятно отношение. Моят проблем във финала през 2008 година, нещо, за което съжалявам и до днес, бе, че извадих Парк Джи Сун от състава. Той имаше изключително важна роля за нас през сезона, но нямаше как да го използвам във финала и това е проблем в подобни мачове, заяви Фъргюсън.

На Уембли същото се случи и с Димитър Бербатов. Нещо, което той прие тежко. Бербатов определено не го заслужаваше. Никой играч не заслужава да гледа такива мачове отстрани, затова на семинарите в УЕФА обсъждаме възможността в такива финални двубои всеки отбор да може да разчита на по 11 резерви. Трябва да оставиш на трибуните четирима или петима играчи, които са имали фантастичен принос за това отбора да стигне до финала. Турнирът започва през септември и завършва през май, така че може да се променят много неща", каза още Фъргюсън.