И вторият обвинен в убийство и грабеж на таксиметровия шофьор Николай В. остана в ареста, въпреки плача му в съдебната зала и молбите да го пуснат да се прибере при майка си. Това определи Окръжният съд в събота, след като ден по-рано остави зад решетките Деян Ц.
Двете 17-годишни момчета бяха доведени с белезници пред съда. Защитниците им, сред които се появи ангажираният от близките на сочения за физически убиец Николай известен столичен адвокат Марин Марковски,   очаквано се хвърлиха в атака за по-лека мярка за неотклонение. Стигна се и до искане за отвод на съдебния състав, но в крайна сметка съдът постанови задържането им под стража. Това решение със сигурност ще се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.
Николай и Деян са обвинени в убийството и грабежа на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов около 4.30 часа на 14 март. Наетият от пиацата до Покрития пазар и умишлено накаран да влезе в глуха уличка в Николово 60-годишен мъж е бил умъртвен хладнокръвно с над 10 удара с нож. Палачите взели портмонето му с документи и 60 лева. Има данни, че зверството е предварително планирано - и двамата задържани са имали ножове и тиксо, за да завържат жертвата, ако започне да се съпротивлява.
И двамата обвиняеми вече са успели да натрупат криминална биография. Преди няколко години единият е участвал в грабеж на пари от дете, а другият - в кражби. В нощта преди убийството, за което има данни, че е било внимателно планирано, и двамата са поели зашеметяващ коктейл от няколко вида дрога и алкохол, който би изпратил несвикнал човек най-малко в несвяст. Всичко това е станало на детска площадка в района на кръстовището „Олимп“, а по неофициална информация с тях е имало трето момче. Щом чуло намеренията им да ограбят таксиметров шофьор обаче казало, че си тръгва, като така си спестило участие в едно зловещо и нечовешко престъпление.