Русенски акценти в инвестиционната програма на ГЕРБ открои в Русе водачът на варненската избирателна листа и ексминистър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя участва в организираната от ГЕРБ кръгла маса на тема „Регионална политика“. 
Инфраструктурата е изключително важна, пречупена през Русе и Русенски регион, защото има още какво да направим, каза Павлова. Много важно е града да го обърнем с лице към реката, отбеляза тя, като заяви пълната си подкрепа за мащабния проект за реконструкция на кея. 
Предоставяме целево 6 млн. лева на Русе за ремонт и оборудване на професионалните гимназии, за да се реализира пълноценно дуалното обучение и младите хора да остават в Русе, подчерта тя. И увери, че се подготвя прединвестиционно проучване за ВиК инфраструктурата в кварталите Средна кула и Долапите с еврофинансиране.
Лиляна Павлова се спря на необходимостта от надграждане на големите инфраструктурни обекти. Амбицията на ГЕРБ е да се изгради магистрала „Хемус“, като се развият икономически зони като в Пловдив във Варна, Русе и Видин. Стратегията на ГЕРБ за осигуряване на възвръщаемост на инвестициите в пътища ще осигури 1 млрд. лева, колкото ще струва пътят Русе-Велико Търново, проектът на който е готов, обясни Павлова. 11 млн. лева пък са осигурени за пътя Русе-Кубрат. „Тапата“ на Дунав мост също е започната и трябва да бъде довършена, акцентира върху някои от предстоящите големи проекти ексминистърката. За целта обаче е необходима подкрепа на 26 март и пълен 4-годишен мандат, призова тя.