Натоварен ден за холивудската актриса Анджелина Джоли прекара в Лондон. Тя направи частно посещение във вторник в Бикингамския дворец. Актрисата беше заедно с Мадокс, 15-годишният й осиновен син.

Актрисата и Мадокс не се срещнаха с кралицата и семейството й.

Те бяха в двореца, за да направят туристическа обиколка на едни от най-красивите му зали.

На излизане Анджелина и Мадокс бяха уловени от апаратите на папараците, които очакваха с нетърпения рядката публична изява на 41-годишната звезда.

Повод за визитата на актрисата в Лондон обаче не е само обиколка на кралските покои.

По рано Анджелина беше специален лектор в лондонския "Център за жени", където тя започва да води магистърски клас за въздействието на войната върху жените.

Преди да започне първата лекция, талантливата актриса каза, че се чувства нервна. "Имам пеперуди в стомаха, надявам се, че ще се справя добре", добави звездата преди да започне лекцията.

Курсът е предназначен за учени, лекари, активисти, политици и студенти. Разработват се стратегии, които да насърчават развитието на правосъдието по отношение на човешките права и участието на жени в конфликтни ситуации по света.

Пред събралата се публика Джоли говори за за своята благотворителна дейност, както и за това, което я мотивира да работи за ООН.

Краят на лекцията бе определен от присъстващите като успешен. "Тя е чудесен лектор, горд съм, че бях днес тук и видях тази прекрасна жена", сподели пред студент, присъствал на събитието, цитиран от "Дейли Мейл" и vesti.bg.

През февруари актрисата беше в Камбоджа, където представи най-новия си филм "Първо убиха баща ми", който тя режисира.

"Филмът не се съсредоточава върху ужасите на миналото, а върху издръжливостта, добротата и таланта на камбоджанците. Най-вече, филмът е начинът ми да изразя благодарността си към Камбоджа. Без Камбоджа, може би никога нямаше да стана майка. Част от сърцето ми е и винаги ще бъде в тази страна. И част от страната е винаги с мен - Мадокс", каза Анджелина Джоли.