Футболистът на „Дунав“ Бирсент Карагарен бе избран съвсем заслужено за играч на месеца в България. Дошлият през зимата от „Локо“ /Пд/ бързоног нападател отбра точките заради силната си игра срещу „Ботев“ /Пд/, „Левски“ и доскорошния си тим.
„В Русе ме посрещнаха много топло. Колективът ни е на високо ниво. Исках да остана в „Локо“ /Пд/, но след като старши треньорът Едуард Ераносян ми каза изненадващо, че няма да разчита на мене, си стиснахме ръцете. Какво да направя - животът продължава“, заяви Бирсент на пресконференция в София.
„В мача срещу „Локо“ се чувствах доста странно, но исках моят отбор да победи. Като цяло се получи интересна среща“, допълни техничарят.
Той изрази надежда, че „Дунав“ е много близо до целта да приключи редовния сезон в челната шестица.
„Мисля, че ще стане. С момчетата си подхърляме и да се представим добре в турнира за купата на България. Ще ни бъде трудно, защото съперникът ни на четвъртфинала „Верея“ не е слаб отбор“, посочи Карагарен.
Репортер със силни пристрастия към „Левски“ го попита провокативно дали би играл за столичния отбор. 
„Всеки би искал да е в ЦСКА, „Лудогорец“ или „Левски“. Аз обаче имам да се доказвам още, за да стигна до тези отбори“, заяви дипломатично Бирсент. 
„Не бих играл само за „Ботев“ /Пд/, допълни той с усмивка. 
Според родения в Асеновград футболист „Дунав“ няма да излезе като обречен в идния мач тази неделя като гост на „Лудогорец“.
„С „Локо“ /Пд/ се справяхме доста добре в домакинските двубои срещу най-силния български тим. Както винаги ще излезем за победа, пък каквото стане. Дано откраднем нещо“, пожела си Карагарен, който вече има 3 гола с екипа на „Дунав“.