Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов заяви пред „Утро“, че до червения картон на украинеца Олексий Ларин в 60-а минута не виждал как „Локомотив“ /Пд/ ще вкара гол на отбора му и ще се измъкне с равенство в Разград от 1:1.
„До тази ключова ситуация момчетата бяха перфектни в защита, средата на терена и в атака. Проблемът е, че по-рано не реализирахме поне още едно от няколкото си много хубави голови положения. Тогава мачът щеше да свърши. До изгонването на Ларин аз не видях опасности пред нашата врата“, каза Великов.
Той не се нае да оспорва решението на съдията Стефан Апостол за червения картон на украинеца.
„Да приемем, че имаше нарушение. Щом го има, значи и картонът е заслужен. Веднага обаче се сещам как при една огледална ситуация на мача ни срещу „Верея“ в Стара Загора реферът Валентин Железов се смили над Слаев, който спря с брутален фаул пробив на Юлиан Ненов. Защо тогава защитникът на „Верея“ също не получи червен картон? Защо правилата за някои отбори са едни, а за други - различни?“, попита риторично Великов.
Старши треньорът добави, че развръзката в борбата за позиция в Топ 6 и е в ръцете на други тимове. 
„Ще видим в крайна сметка каква въртележка ще се получи. Аз продължавам да вярвам, че след редовния сезон ще сме с място в шестицата“, заяви Великов.
Той не скри, че може и да бъде наказан заради лекия инцидент с левия бек на „Локомотив“ /Пд/ Иван Горанов. Горанов тръгна да изпълнява тъч, но по принцип страничното хвърляне трябваше да е за русенския отбор. Така се стигна до побутване между двамата.
Великов успокои феновете на „Дунав“ в тревогата им, че Бирсент Карагарен може да пропусне заради контузия идния двубой с „Лудогорец“ в Разград.
„Бирсент е добре“, каза старши треньорът.