Системен пътен нарушител ще лежи две години в затвора за поредно шофиране с алкохол в кръвта, този път с концентрация от 2,27 промила. Н.Н., който е осъждан девет пъти за различни престъпления, оспори постановената от Районния съд присъда пред Окръжния съд в Русе, но жалбата му бе отхвърлена. 
Съдът потвърди решението на първата инстанция, което лишава Н.Н. от право да управлява автомобил за 3 години и го задължава да плати глоба от 800 лева.
През септември 2016 година, след като пийнал порядъчно, Н.Н. подкарал колата си по русенските улици. Тъй като автомобилът му издавал мощен рев заради повреда в изпускателната уредба, бил спрян от пътни полицаи. По време на проверката те усетили силни алкохолни изпарения около шофьора, а и било видно, че Н.Н. едва се държи на краката си. Направеният на място тест показал концентрация на алкохол от 2,27 промила, а шофьорът не се явил за кръвна проба.
Пред съда наказаният шофьор обяснил, че имал основателна причина да кара кола, след като е пил. Много бързал към дома си, тъй като едно от децата на жената, с която живеел на съпружески начала, му се обадило, че майка му припаднала и трябвало да се пибере час по скоро, за да окаже помощ. Жената била глухоняма.
Решението на Окръжния съд в Русе е окончателно.