По вратите на новите асансьори на подлезите по бул. „България“ се появи ръжда, боята се олющи и съоръженията имат отблъскващ вид, а и може да са опасни за използване. За това сигнализира читател на „Утро“, като допълни, че дефектите са се появили по вратите на асансьорите и на трите подлеза, които бяха ремонтирани през 2015 година. 
Те всъщност са и най-използваните по натоварения булевард - до спирка „Верила“, срещу бул. „Гоце Делчев“ и пред училище „Алеко Константинов“. Подлезите бяха основно обновени, като се осигури достъпна среда за преминаване на хора с увреждания и майки с колички, беше изградено ново LED осветление, настилките бяха подменени и бе ремонтирана отводнителната система. 
Обновяването на трите подлеза бе част от дейностите по големия транспортен проект на общината, а целта бе да се създадат условия за безопасното преминаване на пешеходците и велосипедистите през бул. „България“.
Зам.-кметът Димитър Наков каза, че вероятно вратите на асансьорите са надраскани, а не се е появила ръжда. Той подчерта, че асансьорите са специално за външна употреба и не би трябвало да се появят дефекти. Така или иначе обектът е гаранционен и отстраняването на частичните забележки ще е за сметка на фирмата изпълнител. В случая обаче изпълнителят няма вина, тъй като вратите са поръчка и вероятно ще се търси гаранцията при фирмата производител на съоръженията.