С декларация в подкрепа на Университетската болница и работещите в нея лекари излезе вчера коалицията Реформаторски блок - Глас народен. Разпространяването й е резултат от отвореното писмо, с което най-голямото здравно заведение в региона запозна обществеността с позицията си, че от две години болницата е обект на множество удари, продиктувани от нарушени интереси. 
„Със съжаление разбираме, че атаките срещу лечебното заведение и неговия директор идват и от лекари, ваши колеги... Доброто име на русенската болница и на лекарите, които работят и спасяват човешки животи ежедневно, е безспорен факт, зад който заставаме твърдо“, се казва в декларацията. 
Реформаторите подкрепят безрезервно и зам.-председателя на Съвета на директорите д-р Йосиф Новаков, който е част от листата им за народни представители, като посочват, че той е „изключителен специалист и лекар с безспорно добро име сред своите пациенти“ и са убедени в професионализма и ръководните му умения.
„Искрено вярваме, че болницата в Русе ще продължи да бъде управлявана от екипа, който през последните две години извърши изключителни качествени промени и подобрения на материално-техническата база, както и стабилизиране на финансовото състояние на лечебното заведение“, се казва още в декларацията.