200 лева глоба наложи Русенският районен съд на мъж за побой над неговата приятелка, с която живеели на семейни начала. Освен това съдът задължи С.К. да се въздържа от домашно насилие, както и за срок от 18 месеца да не приближава на по-малко от 20 метра до М.Б., до жилището й и местата за срещи с нейни близки и познати.
Двамата живеели заедно от май 2015 година. Първият побой бил в дома на жертвата в началото на ноември миналата година. Десетина дни по-късно насилникът причакал приятелката си пред заведението, в което тя била отседнала, и взел ключовете от автомобила й. Незнайно защо грабнал и личния й телефон, но после върнал вещите и потеглил със своя автомобил. По-късно причакал жената пред дома й, където започнал да я бие пред очите на приятелката й, да я влачи по земята, да я заплашва, че била обречена и никога няма да я остави на мира.
След като пристигнали повиканите от пребитата жена полицаи, С.К. побягнал. По-късно бил заловен и двамата били откарани в полицейското управление. 
Поредният стрес жената преживяла само два дни по-късно, когато насилникът прекарал почти цял ден в дебнене на жертвата си на междуетажната площадка във входа на жилището й. Когато жената отворила накрая вратата си, го видяла клекнал пред нея. Той скочил и я изплашил. Ужасена от поредната неочаквана и нежелана среща, тя веднага затворила вратата на дома си. Обадила се за помощ отново в полицията, но дежурните отказали съдействие, защото нямала ограничителна заповед от съда. 
Към настоящия момент домашният насилник е длъжен да спазва наложените ограничителни мерки. Ако не изпълни заповедта на съда, той ще бъде задържан от служителите на реда, ще бъде уведомена и прокуратурата.