„Реформаторски блок-Глас народен“ е единствената формация, която на тези избори не обещава неизпълними неща. Това, което обещават други формации, изглежда много красиво, но то прилича на една приказка и след като я прочетеш, разбираш, че нещата не могат да се случат. Ще бъдем откровени и ще обещаем само неща, които бихме могли да изпълним. Това каза водачът на листата Румен Христов на официалното откриване на предизборната кампания на формацията снощи в хотел „Дунав плаза“. Той поиска доверие от русенските избиратели, за да продължи изпълнението на ангажиментите, за които краткият мандат на 43-тото Народно събрание не бе достатъчен. 
Искам подкрепа, за да продължа това, което започнах. Не успяхме да разрешим няколко проблема, сред които прословутия път Русе-Бяла, като ще настоявам през следващите години да има основен ремонт на пътя и оширение в опасните участъци. Друга важна задача е да получим отговор на въпроса кой замърсява въздуха на Русе и кой носи отговорност за това, подчерта Христов. Изграждането на паркинг за 500 тира и обединяването на Русенския университет и института „Образцов чифлик“ са сред останалите му приоритети. 
Като икономист смятам, че най-важно за държавата през следващото десетилетие е развитието на икономиката. Само с добре работеща икономика, с устойчив ръст, бихме могли да говорим за повишаване на доходите, пенсиите и социалните придобивки, отбеляза още водачът на листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ и допълни, че когато икономиката тръгне, ще имаме богата държава.
В сряда водачът на листата Румен Христов и кандидатите за народни представители на „Реформаторски блок-Глас народен“ се срещнаха с русенския митрополит Наум, който ги благослови и пожела успех в предизборната кампания.