„Топлофикация Русе“ предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране да остави без промяна действащите в момента цени на топлинната енергия. Дружеството предвижда и за следващия период от 1 юли 2017 г. до 30 юни 2018 г. топлоенергията за битовите абонати (отопление и БГВ) да струва 85,97 лв/МВтч с ДДС. Предлага се да остане същата и цената на промишлената пара - 97,69 лв/МВтч с ДДС.
От „Топлофикация Русе“ съобщиха, че възнамеряват и през следващия ценови период да прилагат програмата „Изряден клиент“. Според нея, цената на всеки втори потребен и отчетен кубик гореща вода пада от 9 на 6 лева с ДДС, а от третия кубик нататък се плащат по 5 лева. Месечната сметка за отопление през зимните месеци се ограничава до обема на имота, умножен по 1 лев с ДДС, така че примерно апартамент от 60 кв.м площ не може да плати повече от 150 лева месечно за парно.
Цените след 1 юли, а и програмата за лоялни клиенти в крайна сметка ще зависят от решението на КЕВР, която трябва да обяви решението си до края на юни. В предишни години се е случвало регулаторът да променя драстично предложените от „Топлофикация“ цени, при това в посока нагоре, с идеята да намали пък парите, които НЕК плаща на русенското дружество за произведената от него електроенергия. От 2016 г. обаче за финансовото оздравяване на държавната електрическа компания действат други механизми. Може би затова миналото лято предложените от „Топлофикация Русе“ цени бяха оставени почти без никаква промяна.