42-годишен хулиган ще бъде изправен на съд за побой над свои съселяни в нощта след сбора в село Щръклево миналата година през май. Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу Мартин С.
На първи май вечерта приятелска компания се събрала в дома на Тони А. в Щръклево, за да отпразнуват сбора на селото. Около полунощ по прозореца на стаята, където били празнуващите, се чули удари по стъклото. Стопанинът на къщата излязъл на улицата да види какво се случва. Видял Богомил С., който с бутилка бира в ръка поискал да влезе при компанията, но явно не бил желан гост. Подразнен, Богомил замахнал с бутилката да удари домакина, но не успял. Тони обаче го ударил в лицето.
Богомил позвънил на баща си и му разказал какво e станало. Около половин час по-късно част от гостите решили да излязат на улицата и да потърсят техен познат. В тъмното ги застигнал автомобил, в който били Богомил и баща му Мартин. Джипът спрял до компанията, таткото излязъл и с бухалка започнал да раздава правосъдие. Първо ударил Никола П., а след това насочил агресията си към Тони, който паднал на земята. Вместо да окаже помощ, Мартин се качил в колата си и заедно със сина си потеглили. Тони и Николай са с леки телесни увреждания след побоя с бухалка.
Делото предстои да бъде разгледано в Районния съд в Русе.