Осем месеца условно с 3 години изпитателен срок е наказанието на 49-годишната Маричка Йоница, която опита да подкупи пътни полицаи, за да не й съставят акт за нарушение. Вчера румънката призна пред Окръжния съд в Русе изцяло вината си. Съдът наложи на Йоница и 200 лева глоба и й разреши да напусне България.
Както „Утро“ писа, на 7 декември миналата година след Мидата край разклона за Тръстеник по пътя за Бяла екип на КАТ засякъл „Фолксваген Шаран“ с превишена скорост, който навлязъл в насрещната лента при изпреварване. Автомобилът с румънска регистрация веднага бил спрян, а шофиращата Маричка Йоница била поканена да отиде до патрулката с документите си.
Жената изпълнила разпореждането и пуснала документите в полицейския автомобил, но като ги отворили, униформените открили вътре 20 евро.
Случаят бил докладван в ОД на МВР, а на място пристигнал разследващ полицай, който документирал опита за подкуп.
Йоница има постоянен адрес в Румъния, но от години живее и работи в Гърция. Тя е разведена и сама се грижи за двете си непълнолетни деца там. Преди Коледа оставила децата си на грижите на свой съсед в Гърция.
Сега отново има шанс да се върне при тях.