Отборът на „Дунав“ замина вчера за Пловдив без болния Тейнур Марем и наказания за 1 мач Михаил Милчев. Затова пък в групата намериха място украинецът Олексий Ларин и резервният по принцип защитник Марио Петков, който също има известни здравословни проблеми. 
Избраниците на старши треньора Веселин Великов се настаниха в намиращия се на 8 километра от Града на тепетата хотел „Беркут“, а следобед излязоха за тренировка на много добър терен в село Брестник. Днес футболистите на „Дунав“ ще играят от 17.30 часа шампионатен мач с „Ботев“.
Есенната среща в Разград между двата отбора завърши с победа на „канарчетата“ - 2:1. „Дунав“ поведе в 12-а минута с гол на Антон Огнянов, а ботевци обърнаха резултата след феноменални пасове на Тодор Неделев и изстрели на Фелипе Бризола и Жоао Поало, който вече играе в „Лудогорец“. Тогава русенският отбор игра нелошо, но се остави наивно да бъде хванат на бързи контри с два-три паса.
„Трябва си вземем поука от мача през есента. Ще бъда откровен - въобще не ме интересува дали ще играем красиво. На този етап ни интересуват само точките. Нямаме право да губим в Пловдив, ако искаме да останем в борбата за Топ 6“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Всички букмейкърски къщи дават предимство и победа за „Ботев“. Основният им аргумент е, че „Дунав“ е в серия с 4 загуби в последните 5 мача. Подчертава се и много добрата форма на Тодор Неделев, който дирижира основно играта на „канарите“.