Липсата на каквито и да е мотиви за уволнението на Станимир Станчев в навечерието на предстоящите парламентарни избори приемаме като политически мотивирано действие и изразяваме острото си недоволство срещу поредната политическа чистка от страна на служебното правителство. Това посочват в декларация до медиите от политическия съвет на Реформаторски блок в Русе. От партията изказват категоричната си подкрепа за Станчев и подчертават, че е изпълнявал перфектно своите задължения като представител на изпълнителната власт.
С тези действия служебното правителство дава основателен повод на всички нас да изразим своето съмнение за честното провеждане на предстоящите избори предвид важната роля, която имат в тях областните управи в страната. Категорични сме, че ще следим под лупа действията на областната управа в Русе и ще реагираме незабавно срещу всички опити да се толерира БСП, която според нас стои зад уволнението на Станимир Станчев и неговия колега Валентин Колев от ГЕРБ, се казва още в декларацията.
От Реформаторския блок посочват, че доказателство за свързаността на БСП с поредната политическа чистка на служебното правителство са и новоназначените зам.областни управители, които са ярки представители на червената партия - Росен Миланов, общински председател на БСП в Ценово, и Емил Кирилов - бивш служител на община Русе по времето на кмета на БСП Божидар Йотов.              У