Нови двама мъже от безкрайния ветовски рояк измамници са арестувани по домовете им във вторник след разработка на криминалисти от Добрич и Ветово. Задържаните за отнети от възрастни хора над 45 000 лева са баджанаци на 36 и 37 години, които в средата на февруари успели да излъжат две пенсионерки от Тервел и Шабла, че съдействат в провеждаща се операция по залавяне на измамници.
На 12 февруари роднините набрали по телефона 76-годишна жена в Тервел и след няколко разговора успели да я убедят да даде пари, които да послужат като веществено доказателство за задържането на престъпници. Пенсионерката първо дала цялата си пенсия от 320 лева, но като усетили, че е наивна и податлива, баджанаците и поискали 40 000 лева, които тя дала на непознат мъж без нито за миг да се усъмни, че помага на полицаи. 
На следващия ден по същата схема по-млада жена хвърлила през терасата си 5000 лева, но вместо да се прибере в стаята, както била инструктирана, защото уж щяло да има престрелка с бандитите, видяла през пердето човека, който взема пакета от земята. След като разбрала, че е станала жертва на измама, се обадила в полицията и дала описание на мъжа.
След разработка на добричките криминалисти белезниците щракнали на ръцете и на 57-годишен мъж от добричкото село Стефаново, който изиграл ролята на муле и при двете измами. В хода на разпитите той издал двамата грабители от Ветово и ортакът им от друго свърталище на измамниците - варненското село Житница и тримата са арестувани в един ден. По време на задържането им са открити няколко мобилни апарати и десетки СИМ-карти.
След последните разработки на ОДМВР измамниците от ветовското котило избягват за мамят русенци и затова се развихриха основно в Добричко, а една група пусна пипала чак в Гърция. С новита двама арестувани общият брой на задържаните за последните 10 месеца ветовчани стана 12. 10 от тях вече са в затвора, двамата баджанаци също са поели нататък, но явно на тяхно място никнат нови играчи, които продължават да тормозят пенсионерите.