След жребия днес за изтеглянето на номерата в бюлетината на партиите и коалициите за предстоящите избори представителите на БСП за България и ГЕРБ подчертаха, че са доволни от резултата, предаде репортер на БГНЕС.

Прекрасен номер е 11, той е победата, към която се стремим, изрази задоволството си пред медиите зам.-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листите на партията в 1-ви МИР – Благоевград и 4-ти МИР Велико Търново Цветан Цветанов. Според него първата единица дава възможност за успех в 1-ви МИР Благоевград, в който той е водач на листа, а втората - за националната победа. Цветанов смята, че 11 е числото на лидерството, а БСП, които с номер 10 в бюлетината, щели да си останат с нулата. Няма да имат никакъв шанс да победят ГЕРБ, защото ГЕРБ дава реална политическа програма и съм убеден, че хората ще направят добрата равносметка на изборите, добави той. „Жребият на числата отреди на БСП по-предно място, отколкото на ГЕРБ, сега остава избирателите да го потвърдят”, подчерта представителят на БСП за България Жельо Бойчев. От БСП са доволни. С номер 10 - в десетката към успеха, потвърди той.

Жребият отреди на АБВ и Движение 21 номер 8 е числото, асоциирано с модерното ляво, сподели пред медиите председателят на АБВ Константин Проданов и водач на листата на „АБВ – Движение 21“ в 23-ти МИР – София град. Мисля, че и този път ние ще покажем, че сме модерната лява коалиция, посочи той. Според него числата са хубаво нещо, но призовава всички да гласуват с разума си.

21 номер е нашият, предполагам това ще бъде минимума броя депутати, които РБ – Глас Народен ще има, ние сме единствената спирачка пред връщането на БСП и ДПС на власт, заяви пред медиите Антони Тренчев от РБ.

Вярваме в това, което съдбата и провидението ни показват, 6 е отлична оценка за това, което сме свършили до момента, заяви Стефан Августинов от ПП ВОЛЯ. 6 е и датата, на която ще освободим София от картелите и монополите- така че се получи интересна комбинация, но ние няма да обещаем нещо, което няма да изпълним, добави той.

Преди тегленето на жребия днес от членове на ЦИК председателят на комисията Ивилина Алексиева пожела на партиите и коалициите спортсменска надпревара. И след 26 март да можем да се поздравим с честни и законосъобразни избори, подчерта тя.