Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани БСП на дебат – да си изяснят темите, а не всеки ден през журналистите да се отговаря на неверни твърдения и нападки.

Повод за извънредния брифинг на Борисов в централата на ГЕРБ е темата за санирането и дадената минути по-рано пресконференция на „Позитано” 20, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано Жельо Бойчев от БСП обяви, че левицата обобщава сигналите за нарушения на програмата за саниране и ще ги дадат на прокуратурата.

Дали съм врабче, дали съм гълъб – аз няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен, отговори Борисов на думите на Корнелия Нинова, която заяви по-рано, че „Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче, но не му се получава”. Думите й бяха по повод засиленото военно присъствие на НАТО в Черно море. Тя призова Борисов да не бяха от отговорност.

БСП ни принуждават или да влезем в техния режим на говорене и да отвратим хората, или да излезем по-слаби, защото спазваме своите ангажименти, коментира Борисов.

Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в този тон, защото съм джентълмен, но ако не бях, щях да направя сравнение с някоя птица, но не и ястреб, поясни Борисов.

Искам да поздравя за израстването на колегите от БСП, бързо се научиха. Не е нужно да лицемерничат и да си лъжат избирателите, защото новият областен на Хасково прави точно това, което беше разработено като план от нас за Харманли, а Нинова срещу това правеше протест. Служебното правителство ги проваля. Не им излязоха сметките, че ще намерят нарушения в министерствата, не им излязоха сметките, че ще намерят нарушения по границите, заяви Борисов.

Да видим какво може да се направи заедно. Аплодирам това, което казва Нинова, да търсим национално съгласие по темата за мигрантите. Когато ние се молехме за национално съгласие, те ръчкаха там мигрантите да протестират в Харманли, обясни Борисов.

Нека дебатът да се проведе възпитано и коректно.

БСП нищо не са правили, за да им намерим слабо място. Те нищо не са правили, каза още Борисов.