„Дунав“ загуби срещу „Берое“ с 0:4 първия си пролетен и вече по традиция в пореден скандален мач в Първа лига. След несправедливо тежкото поражение задачата на отбора да се пребори за място в Топ 6 се усложнява доста.
Съдиите подкараха русенския отбор от първия кръг на пролетния сезон. Рано, рано, колко да е рано - още в 3-а минута! Тогава Карагарен бе фаулиран пред наказателното поле на „Берое“, но роденият в Стара Загора Никола Попов, незнайно защо титулуван като съдия номер 1 на България, не реагира. Той глътна свирката и след броени секунди, когато Мапуку укроти топката с ръка, а после прати пас в уличка към Антон Карачанаков. Карачанаков бе поне с два метра след Атанас Атанасов, но го надбяга като на шега, излезе сам срещу Луков и мушна топката в левия ъгъл - 0:1.
Гол, изработен наполовина от Попов и Атанасов! 
Като цяло „Дунав“ имаше териториално превъзходство през първото полувреме, ала головите опасности пред беройската врата бяха малко - един удар по диагонала на Муйеци и шут от фаул на Карагарен. Завъртяха се и няколко мелета след центрирания отляво. 
След почивката Никола Попов побърза да доубие „Дунав“. В 52-а минута Мапуку падна като разстрелян след единоборство с Милчев и съдията показа директен червен картон на русенския защитник. 
„Не съм убеден, че Милчев закачи Мапуку“, коментира Деян Енев по „Диема Спорт 2“. Коментаторът  се учуди искрено и на други съдийски решения, все във вреда на русенския отбор. 
Карачанаков се възползва от новия съдийски подарък и бе точен за 0:2 с шут от фаул. 
Буквално минута по-късно разтреперилият се като лист след „секирата“ на Милчев Мапуку получи пас в разредената защита и въпреки че минутка по-рано имитираше поза „умиращ лебед“, тръгна чевръсто и от ръба на засадата направи 0:3. 
С 10 души играта на „Дунав“ рухна и финландецът Салмивики покачи на 0:4 след съмнително положение на засада.
Да, „Дунав“ не игра добре, но като те посекат с 0:2 от няма нищо, какво можеш да направиш. А ако целта на прогнилия БФС и съдийската му прислуга е отборът да бъде спрян на всяка цена - нещо, в което вече въобще не се съмняваме, тя може да се счита за почти изпълнена. 
„Дунав“: Луков, Джалилов, Патев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /Костадинов/, Аясс /Марем/, Муйеци /Будинов/, Шопов, Карагарен. 
„Берое“: Перниш, Охене /Цонев/, Като, Георгиев, Иванов, Райнов, Мапуку, Карачанаков /Станчев/, Василев, Делич /Салмивики/, Пенев.