Снегът по пътните платна се стопи и дупките лъснаха, а това поставя шофьорите пред нови изпитания. Пораженията по пътната мрежа са заради големия студ, работата на снегорините и обработването на пътната мрежа със сол, пясък и луга, като вследствие на това се появиха участъци със сериозно нарушена пътна настилка.  
Дълбоките и опасни дупки, които затрудняват движението и създават предпоставки за катастрофи, се закърпват аварийно със студена асфалтова смес, каза шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов, като обясни, че това е много скъпа и нетрайна смес, предназначена за зимни ремонти. С тази технология са запълнени остри дупки по бул. „България“, „Скобелев“ и други главни улици. 
Очаква се другата седмица асфалтовата база да заработи и да започне запълването на зейналите дупки по уличната мрежа с горещ асфалт. Освен че оглеждаме всекидневно уличната мрежа, реагираме и на сигнали на граждани, посочи още Савов, като допълни, че пътните платна трябва да поизсъхнат, а метеорологичните условия да са подходящи, за да се извърши ремонт.