В рамките на около месец ще приключи изкърпването на трасето по пътя Русе-Кубрат през село Червена вода, Семерджиево, Ветово и Сеново, което през летните месеци се използваше като обходно от тежкотоварните автомобили над 3,5 тона заради ремонта на Писанския мост. То ще бъде приведено в нормално експлоатационно състояние, като за храстите и дърветата покрай пътя също ще се предприемат съответните мерки. Пътните настилки, които са изключително амортизирани, ще бъдат подготвени за зимния сезон. Ще се направи и всичко възможно, за да се оправи изцяло отводняването на участъците. Това стана ясно на работна среща във Ветово вчера за състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на общината, както и какви мерки ще се предприемат преди зимния сезон и в дългосрочен план. В нея участваха депутатът Искрен Веселинов, кметът на Ветово Георги Георгиев, неговият заместник Исмаил Селим, кметове на селата, представители на Областно пътно управление Русе, както и на фирма „Каолин“. 
А иначе в дългосрочен план в момента върви проектирането на пътя Русе-Кубрат, като това е един от проектите, с които Агенция „Пътна инфраструктура“ ще кандидатства по оперативна програма „Региони в растеж“.
Беше отбелязано, че тази година са ремонтирани Писанският мост и пътят Бяла-Копривец, като с това се поставя едно добро начало, но е абсурдно да се вкара друг голям проект в списъка с приоритетни пътища.  
Огромна трагедия според кмета Георгиев са старият път в Писанец, който наполовина е общински, а останалата част - републикански, и отсечката между Глоджево и Кубрат, където трябва да се направи договорка с Пътното управление в Разград за поддържането й поне в проходим вид. Кърпенето е едно скъпо удоволствие, което не дава особени резултати, но ще се надяваме да стане добре, посочи Георгиев. 
Миналата година изпратихме писмо до Пътната агенция за цялостен ремонт на отсечката Ветово-Сеново. Годишно оттам минават над 2 млн. тона товари, свързани с фирма „Каолин“ и готови продукции, а този път не се залага. Той е изграждан за нуждите на фирмата, а през 1987 година е предаден на Пътното, като 30 години не му е правен ремонт. Последните три години аз и кметът ходим при областния управител и директора на Областно пътно управление да искаме изкърпване, а сега вече питаме за цялостен ремонт, каза Андриян Вълчев, член на управителния съвет на „Каолин“. 
В тази връзка Искрен Веселинов посочи, че през юни е провел среща с председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, но той му е казал, че за момента са на ниво второкласни пътища. Русенският депутат се ангажира в края на септември, когато приключи изкърпването на обходния маршрут, да направи питане до регионалния министър Лиляна Павлова за ремонтите на участъците от третокласната пътна мрежа в община Ветово.
Кметът Георгиев използва посещението на народния представител, като постави един сериозен проблем за общинска администрация и поиска съдействие от него. Оказа се, че 60% от общинските служители, които са специалисти, са на минимална работна заплата. Това е сериозен проблем за нас, който следва да се постави пред финансовия министър. Нека да ни се даде форма, с която да може да актуализираме заплатите, посочи Георгиев.