Заловеният за две измами в Генерал Тошево знаков ветовски измамник Николай Атанасов влиза за две години в затвора по собствено желание. Това се случи след споразумение с прокуратурата, което вчера бе одобрено от Районния съд в добруджанското градче. 43-годишният факир на преструвките по телефона ще изтърпи присъдата при първоначален строг режим.
На 24 януари Николай бе задържан на Централна гара при акция на криминалисти и униформени от Добрич, Разград и Русе, след като същият ден направил два удара за над 25 000 лева в Генерал Тошево. Престъпникът първо се представил по телефона пред 67-годишна жена за „Бонев от криминалната полиция“, който бил по следите на измамници и разбрал, че щели да я излъжат, за да й вземат парите. След няколко разговора „Бонев“ успял да убеди жената да увие в пакет 12 462 лева, 100 евро, 50 британски лири и 19 грама златни накити и да ги хвърли през терасата си с обещанието, че като залови измамниците на място, ще й върне сумата. Това не само не станало, ами пътьом Николай успял да прибере и 300 лева от възрастен мъж, които били уж за капаро за радиатори. След подаден сигнал в полицията и разпознаване по снимки Атанасов е задържан на гарата в Русе с парите, които са върнати на потърпевшите. 
Вчера от Варненската апелативна прокуратура посочиха, че в Добрич срещу Николай Атанасов се води и друго наказателно дело за измама, но на подвизите му засега е сложена точка.
Към същата развръзка върви и друг „заслужил артист“ от Ветово - 25-годишният Димитър Николов, който миналата сряда бе задържан в дома си след измъкването на 1600 лева от 98-годишен старец от Гоце Делчев. Николов, приятелката му Дияна Л. и 17-годишният Л.Л. успели да убедят дядото да даде парите за капаро на радиатори, които синът му уж бил поръчал. Арестът се прочу с това, че при вида на полицаите непълнолетният участник в схемата опитал да хвърли в огъня ползваните от престъпниците телефони.
Вчера изведнъж станалия по-тих от водата Димитър поиска от съда в Гоце Делчев да го пусне под домашен арест, защото приятелката му щяла да ражда през юни, а майка му била болна и трябвало да се грижи за нея. Номерът обаче не мина. 
Димитър се прочу преди три години, когато от затвора в Белене успя да извърши 13 измами за месец с помощта на тайно внесен GSM. Заради това геройство присъдата му беше удължена, а преди 4 месеца измамникът бил пуснат на свобода заради добро поведение. В съдебната зала вчера стана ясно, че първата си измама Димитър е извършил още на 16 години, като изкусно преправил гласа си в женски и плакал по телефона за пари за спешна операция. Освен за измама той е осъждан и за нанасяне на средна телесна повреда.