Виновен съм и се разкайвам, моля за условна присъда, за да мога да се грижа за семейството си, само аз работя, получавам минималната заплата. Това бе последната дума на фитнес инструктора Симеон М. пред съда обвинен в отглеждане и притежание на марихуана за над 65 000 лева.
31-годишният мъж получи наказание от две години и осем месеца условно лишаване от свобода с изпитателен срок от пет години и глоба от 5000 лева от Окръжния съд в Русе. Съдът остави непроменена мярката му за неотклонение - парична гаранция от 5000 лева.
Симеон М. призна изцяло вината си и делото се гледа по съкратеното съдебно производство, без разпит на свидетели и вещи лица. Престъпното занимание на фитнес инструктора бе разкрито по сигнал. На 25 юли 2015 година в двор в търновското село Обединение бяха открити 22 старателно отглеждани стръка наркоконоп с височина между 1,80 и 2,50 метра.
 Освен тях младият мъж се грижел и за 39 стръка марихуана в специално пригодена стая в апартамент в Русе. Стаята била с размери 3 на 3 метра, а стените били със специална изолация. Имало въздухопроводи и специално осветление. Растенията били отглеждани в максимално благоприятна среда, били поливани и допълнително стимулирани за буен растеж и цъфтеж. В село Обединение и в Русе са били засети два различни сорта марихуана с високо качество. Симеон се снабдил със семена създадени в Холандия от добри селекционери сортове. След като внимателно се грижил за семената, те му се „отблагодарили“ с богата реколта.
Работя и ще продължа да работя, ако получа условна присъда, защото семейството ми разчита на мен, каза Симеон пред съда. Грижел се за майка си, която е пенсионирана по болест, и приятелката си, с която имат дете на година и 3 месеца. 
Присъдата на Окръжния съд в Русе може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.