Своеобразна рокада на изкуствата ще се състои през месеца на любовта и виното в Русе и Ловеч.

В Ловеч на 28 февруари, ще бъде представено заглавието на Русенската опера “Прилепът” опера от Йохан Щраус, а в Русе на 20 февруари от 19 часа в зала “Опера” ще се играе театралното заглавие “Търся нов съпруг” с режисьор Валентин Танев.

Театралният спектакъл е чиста комедия, направена с вкус и настроение. Няма дълбочини, които да карат зрителя да се замисля. Оригиналното заглавие на пиесата е „Търси се нов съпруг" и е на Миро Гавран - един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Творчеството на хърватина включва повече от 250 заглавия, които обхващат общочовешките ценности и взаимоотношения.

Сред тях е и настоящата пиеса, която представя животът и перипетиите, пред които е изправена една вдовица в търсене на нов съпруг.

Тя е самотна от 10 години, в един момент решава да си търси нов съпруг и пуска обява. На обявата попада нейният съсед, който от години мечтае да се ожени за нея, но по стечение на обстоятелствата това не се случило. За да се отърве от евентуалната конкуренция той се разбира със свой приятел - актьор, който трябва да изиграе пред жената пет неподходящи кандидат съпрузи. Ролята на приятеля-актьор се изпълнява от Тончо Токмакчиев, който изиграва четирима от кандидатите, а в ролята на петия кандидат влиза самият режисьор.

Ролите в пиесата “Търся нов съпруг”, са поверени на актьорите Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Валентин Танев.

Билети могат да се закупят на касите на зала “Опера” и билетен център на ул. "Симеон Велики" № 6 - на цена от десет лева.