Футболистите на „Дунав“ възобновиха подготовката след турнира „Балчик къп“ с тренировки... в Разград! Избраниците на старши треньора Веселин Великов ползваха вчера и днес базата на „орлите“, след което се завърнаха в Русе. След възстановителни процедури в сряда и четвъртък те би трябвало да са напълно готови за първия пролетен шампионатен мач на „Лудогорец Арена“ срещу „Берое“. Старозагорци са едни от конкурентите на „Дунав“ за място в Топ 6 на Първа лига. 
Грижите на Веселин Великов са свързани със здравословните проблеми на двама ключови играчи. Капитанът Диян Димов и централният нападател Мирослав Будинов се борят с остро вирусно заболяване. Не е ясно дали халфът и таранът ще могат да се възстановят до мача в петък.
Въпреки че селекцията практически приключи, в „Дунав“ се надяват, че буквално 3 дни до старта на пролетния дял от шампионата ще могат да подсилят отбора с ляв външен полузащитник. Възможност да се запълни позицията на напусналия в посока „Левски“ Антон Огнянов е с футболист, играл доскоро във втора дивизия на първенство в Западна Европа. Късното евентуално попълнение трябва да пристигне днес или утре. 
Юношеският тим на „Дунав“ пък ще излезе днес в Албена за третия мач от турнира „Балчик Къп“ срещу молдовците от „Петрокуб“. Както писа „Утро“, младоците ще заместят представителния тим, победил в първите два двубоя „Добруджа“ с 2:0 и „Етър“ /Велико Търново/ с 3:1. Мачът е от 15 часа.