Следствен есперимент поиска вчера от Русенския окръжен съд защитата на таксиметровия шофьор от София Пламен Миланов обвинен в убийството на бижутера Явор Николов от село Червена вода през юни 2012 година.
Според твърденията на адвоката на Миланов, не е било възможно след убийството той, който се е возел на задната седалка на колата управлявана от Николай Ламбаджиев да изхвърли чук и пистолет. Предметите, с които е било извършено убийството са били намерени в обратната посока на движение край пътя към Червена вода по който са се движили двамата убийци. Следствен експеримент е една от възможностите, чрез която по неоспорим начин може да се докаже този факт. След обсъждане обаче съдът отхвърли това искане. Процесът се гледа до късно снощи и се очаква да продължи днес.
Както „Утро“ писа, Пламен Миланов и Николай Ламбаджиев бяха предадени на съд за изключително жестокото убийство на Явор Николов, чиито опожарен труп бе намерен през юни 2012 на Текето. Според прокуратурата те са го убили с 25 удара в главата с чук и пистолет. Целта е била да му вземат парите, след като са го подмамили с обещание за изгодна сделка със сребро.