Насред зима цял квартал останахме само с един-единствен банкомат, оплакаха се вчера по телефона в редакцията на „Утро“ възрастни хора, които живеят в „Чародейка“. От известно време устройството, което се намираше в супермаркета в квартала, все имаше проблеми и често се налагаше да го ремонтират, разказа Виолета Христова. Наскоро тя самата видяла млади мъже да работят нещо покрай него и се зарадвала, че поправят банкомата. Те обаче й отговорили, че не ремонтират, а демонтират устройството, като не дали никакви обяснения за причината. 
Сега сме останали в целия квартал само с един банкомат, при това той е на неосветено и не съвсем удобно място, каза Христова. В „Чародейка“ живеят много възрастни хора и немалко инвалиди, които получават пенсиите и социалните си помощи по банков път, за тях банкоматите са безценни, уточни русенката. Особено сега, в тази снежна зима, би било истинско изпитание за стари и болни хора да изминават разстоянието от близо километър до квартал „Дружба“, където също има автомат за получаване на пари по карта. Повдигнете въпроса, може все пак да се прояви разум и да се монтира нов банкомат за удобство на възрастните и болни хора, каквито в квартала има немалко, помоли жената. 
„Утро“ опита, но удари на камък. От Банка ДСК, чийто е сваленият банкомат, не коментираха защо е махнато устройството и дали се планира инсталирането на ново в магазина или на подобно място в същия квартал. „На този етап положението е такова и не мога да дам повече информация“, заяви Стефка Георгиева, мениджър обслужване в Банка ДСК. 
„Чародейка“, а и останалите по-отдалечени квартали  явно не са любимо място на банките за откриване на офиси и поставяне на банкомати. Освен липсващото вече устройство на ДСК, „Утро“ успя да открие в квартала само един банкомат на Първа инвестиционна банка. За предпазливостта на финансовите институции може би има основания - банкоматите са любима мишена на апашите. Само преди няколко месеца един такъв точно на Банка ДСК бе взривен в „Здравец Изток“ с толкова мощен взрив, че бе съборен и целият магазин, в който се намираше. Заради което банката трябваше да плаща обезщетение на собственика му.