„Винпром Русе“ ще има щанд на „Винария 2017“, научи „Утро“ от директора на завода Наталия Къснеделчева. Русенският производител обаче отново няма да участва в дегустациите, тъй като смята, че наградите от местния конкурс за най-добри вина имат твърде малка роля за търсенето им на пазара. За „Винпром Русе“ по-важно е представянето на „Продекспо 2017“ в Москва. Най-голямото изложение за храни и напитки в Русия се провежда тази седмица.
 Междувременно организаторите на „Винария 2017“ оповестиха нови инициативи, с които да направят изложението по-привлекателно за българските изби. За първи път на изложението ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни дионисиеви напитки. 
Разширена е и съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина. 
На миналогодишното издание на конкурса един от големите победители в международните дегустации на Международната изложба за лозарство и винарство бе „Винарски съюз“ АД - Нисово. Избата на Димчо Райнов и синове получи най-високото отличие - Златен ритон, в категорията „Бели сортови и купажни вина от последна реколта“ получи Шардоне Rigit Elm, реколта 2015.