Украинецът Олексий Ларин вече е играч на „Дунав“. Той подписа договор за година и половина и вчера замина с отбора за турнира „Балчик къп“. Ларин играе на две позиции - централен защитник и десен бек. 
Справка в сайта на родния му клуб „Днипро“ /Днепропетровск/ показва, че през календарната 2016 година е само с едно включване в групата за мач на бившия си вече тим. Това е двубой за купата на Украйна срещу „Десна“, спечелен от „Днипро“ като гост с 1:0. Тогава обаче остава на пейката.
Роденият на 4 юни 1994 година Ларин се присъедини към „Дунав“ на лагера в Турция. Той се включи надеждно в контролните мачове и доста бързо убеди старши треньора Веселин Великов, че има място в русенския отбор. 
Украинецът призна, че не знае много за българското първенство. Останал обаче впечатлен от рейда на „Дунав“ с участието му във „В“ група до стремглавото изкачване във временния Топ 6 на родния елит.
И една малка изненада - Нурридин Давронов ще напусне „Дунав“ и през пролетта ще играе като преотстъпен за „Истиклол“ /Душанбе/. Не е имало идея за освобождаване на халфа, но в разговори с ръководството на клуба таджикът обяснил, че не е доволен, тъй като играе предимно като резерва, и че предпочита да се прибере в родината си. Клубната управа се съобразила с желанието му.
Договорът на Давронов с „Дунав“ изтича през юни 2018 година. През есента капитанът на таджикския национален отбор взе участие в 8 мача на русенския тим, в които изигра 193 минути. Той не започна нито веднъж като титуляр, не се отчете и с гол.