"Турнирът е силен - Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут, разбира се, Григор - всички сме в добра форма, играем добър тенис от началото на годината. Защо да не стигна до още един мач с Григор? Би било хубаво", коментира вторият поставен в схемата на София Оупън Давид Гофен, който днес поигра тенис с Доминик Тийм под стъкления покрив на античен комплекс "Сердика", предаде репортер на БГНЕС.

Първите двама поставени в надпреварата направиха няколко демонстративни разигравания на Ларгото, след което раздаоха автографи на феновете и се снимаха с тях. Гофен призна, че се надява да стигне до нов мач срещу Григор Димитров, след като на 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън българинът го победи в три сета. В София двамата могат да се срещнат чак на финал. "Чувствам се добре, утре започвам участието си в турнира, надявам се да играя най-добрия си тенис тази седмица, както го направих в началото на годината. Концентриран съм върху това, което трябва да направя на корта утре. Когато си втори поставен, искаш да стигнеш далеч в турнира, да играеш финал, но ще видим, ще мисля мач за мач. Защо да не стигна до още един мач с Григор? Би било хубаво. Турнирът е силен - Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут, разбира се, Григор - всички сме в добра форма, играем добър тенис от началото на годината, така че ще е интересно да се види как ще се развие турнира", сподели белгиецът.

Той призна, че не е изненадан от силния старт на годината за Димитров. "Не съм изненадан от прогреса на Григор, той е много добър играч, талантлив, работи здраво през последните месеци, още в края на миналия сезон играеше много силно. Също така е много добре физически, много е силен. Очаквам силни резултати от него тази година, не съм изненадан от представянето му в Австралия. Сигурен съм, че ще спечели още титли тази година", каза Гофен.

Водачът в схемата Доминик Тийм сподели, че е впечатлен от зала "Арена Армеец", където се провежда надпреварата тази седмица. "Много е хубаво, за първи път съм в България. Залата е впечатляваща, 12 хиляди зрители - много е голяма и модерна. Чакам с нетърпение първия си мач. Мисля, че Григор е фаворит в турнира, защото той имаше страхотен старт на сезона, а и хората тук го обичат и това ще е голямо предимство за него", смята австриецът.