Застрахователно дружество осъди община Русе да възстанови изплатено обезщетение за потрошен на бул.“България“ автомобил заради хлабав капак на шахта. Искът на дружеството в размер на 4118 лева беше уважен от Русенския районен съд.
Собственикът на автомобила сключил договор за пълно каско със застрахователна компания. На 23 април 2014 година около 22.30 ч той шофирал по бул. „България“. Движел се със скорост от 50-55 км в час, когато усетил удар по дъното на колата си, отворили се въздушните възглавници и Д.В. се блъснал в бордюра. При инцидента имало и пострадали. Пристигналите на място пътни полицаи съставили протокол. Оказало се, че докато шофьорът подминавал шахта, капакът й се надигнал. Бил кръгъл, чугунен и изваден от ринга на отвора. Никой не би могъл да предположи за дебнещата опасност, а освен това по пътя след шахтата имало разлято масло. Това била другата причина за инцидента, сочат свидетелите. Така колата на Д.В. се оказала с повреди на предния и задния мост, броните, гумите, джантите, всичко по окачването на колата му било потрошено. 
Ремонтът коствал на застрахователната компания над 4000 лева, които сега общината трябва да възстанови. Защото съдът е категоричен, че общината като собственик на пътя има задължението да го поддържа в изправност,  дори и да е възложила поддържането на шахтите на друг. 
Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Русе.