Разведена съпруга поиска чрез съда половината от стойността на продаден семеен бизнес в Южна Африка. Русенският окръжен съд постанови бившият съпруг на М.П. да й изплати сумата от 140 767 лева.
М.П. и Ц.Ц. били официално разведени от юли 2015 година. Имуществените въпроси решили, но неуредени останали финансовите им отношения.
През далечната 1996 година Ц.Ц. заминал сам да опита късмета си в Южна Африка, а година по-късно при него дошли съпругата му с двете им дъщери. В началото работел различни неща, но след като малко повече от година изкарал във фабрика за ковано желязо, семейството решило да започнe подобен бизнес. През 1999 година направили фирма за производство на столове, маси и парапети от ковано желязо. Взели машина за огъване на желязото и отворили цехче с един работник. Съпругата правела моделите на изделията. 
Производството се разраснало и за да спести от данъци, семейството решило да направи втора фирма със същия предмет на дейност, през която да минава част от производството, става ясно от показанията на дъщерите пред съда. Майка им била изключително ангажирана с работата - създавала модели, боядисвала, отговаряла за документите на фирмата, за работниците, за транспорта и монтажа на мебелите, които клиентите поръчвали. Нейна грижа било и счетоводството на фирмите, като на всеки два месеца ползвали услугите на професионален счетоводител. Освен това се грижила и за домакинството. Съпругът купувал материали и възлагал задачите на работниците. Така през този период от живота им този бизнес бил основният им източник на доходи. Имали намерение да го продадат и да се приберат един ден в България. Така се случило, но след като вече били разведени, парите от продажбата останали при съпруга.
Съдът реши, че е справедливо средствата от продадения семеен бизнес да бъдат разделени поравно между бившите съпрузи.
Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново.