Динамичния спектакъл „Една салса история“ на театъра в Гюргево „Тудор Виану“ ще гостува на русенци на 11 февруари. От 19 ч на сцената на Голямата зала в Доходното здание публиката ще има възможност да се докосне до колоритна постановка, която според театралната критика размива границите между театъра и  танца, като щедро споделя със зрителите страстта и блясъка на вихреното латино. Спектакълът е невербален, жестомимичен и много танцувален, като носи интензивния заряд на живота на двадесетгодишните /и на всички, които се чувстват на толкова години/. 
Постановката на Феликс Крайницу от премиерното си представление през миналата есен непрекъснато жъне аплаузи. Със салсата и с артистичните превъплъщения отлично се справят младите артисти Дана Стинга, Теодора-Дайана Пъкурар, Кристина Пазурати, Михаела Шандру, Анка Паску, Евелин Марку, Михай Хурдук, Сорин-Аурел Санду, Шербан Кицу. 
Гостуването на гюргевския театър е в рамките на артсалона „Любов и вино“, организиран от общинското предприятие „Русе арт“ и Драматичен театър „Сава Огнянов“. Билети могат да се купят в Доходното здание.