Състезателката на „Юнак“ /Русе/ Елина Васева стана категорична шампионка на държавното първенство по борба за жени в София. В отсъствието на Тайбе Юсеин, която се бори наскоро на турнира „Иван Яригин“ в Русия, Елина не срещна почти никаква съпротива в категория до 63 килограма. Освен това тя не тренира вече толкова активно, тъй като отделя напоследък повече време за личния си салон за разкрасяване. 
Първата крачка към титлата бе победа с туш във втората част срещу Юлияна Янева от „Ямбол“. Последва нов туш срещу Вероника Попова от „Левски“ и заключителна победа с трети туш срещу Йоана Маринкова от „Рилски спортист“ /Самоков/.
Стоян Цонев спечели бронзов медал при мъжете в категория до 61 килограма. Лошият жребий го изправи на старта срещу национала Владимир Дубов, който взе схватката с технически туш. Нататък Цонев се справи с Александър Димитров от „Левски“ и с Найден Иванов от „Тракиец“ /Пловдив/.
Юношата Нергюн Джинали проведе епични 5 борби в категория до 125 килограма, където всички участници се бориха по системата „Всеки срещу всеки“. Той се промъкна до схватката за трето-пето място срещу Георги Ванчев от „Хасково“, но загуби от по-опитния си съперник.
„Нергюн се бори мъжки и заслужава похвали“, каза пред „Утро“ президентът на „Юнак“ и треньор в клуба Валентин Ангелов.
В края на тази седмица кадетите ще вземат участие на държавното отборно първенство.