Русенският салон за красота „ЕР Стил“ предлага най-съвременните процедури за разкрасяване: фотоепилация и фотоподмладяване, с японска апаратура от последно поколение. Това разказа за „Утро“ собственичката на салона Елина Русева. 
Фотоепилацията е абсолютно безвредна процедура, бързо и ефикасно унищожава корена на косъма. Необходими са 6-7 процедури, за да се премахне окончателно нежеланото окосмяване, казват специалистите. Елина Русева посочва, че трябва да се изключат случаите на хормонални здравословни проблеми при жените - там терапията може да се удължи, заради здравословните процеси. Уточнението е, че терапията не е подходяща за бременни и кърмещи жени, хора болни от диабет, рак, ако имат пейсмейкър или витилиго.
Но за всички останали: и мъже, и жени, на възраст над 16 г. 
фотоепилацията е изключително успешен метод за обезкосмяване.
Специалистите препоръчват процедурите да се извършват през есенно-зимния период, защото не е добре кожата да бъде изложена на пряка слънчева светлина. Прохладната пролет сега също е подходящо време. Ако се прави през лятото, клиентите трябва да ползват фотозащита с 50 фактор, особено при третиране на зоната около лицето.
Фотоепилацията е безболезнена процедура, разказва Елина Русева. Има усещане за леко парене, но японският апарат Фотора с охлаждаща глава дава невероятен комфорт. Нещо повече - апаратът нанася охлаждащ гел, всичко се случва за части от секундата. Техниката от най-ново поколение позволява една процедура за крака да се случи за около 45 минути - два пъти по-бързо от по-стари техники. Една процедура за лице се прави за пет минути, десет са достатъчни за третиране на подмишници.
Технологията позволява да се изчистят без остатък всички врастнали и подкожни косми, което е много ценен ефект. Не е приложима единствено при чисто руси или бели косми. 
Технологията работи на принципа на светлината, чрез светлинна вълна, която атакува меланина
- пигмента в косъма, и унищожава луковичките - корените на космите. 
Резултатите от фотоепилацията са видими още след първата процедура, казва собственичката на Салон за красота „ЕР Стил“. След всяка следваща се наблюдава значително намаляване на растежа, а за пълна терапия са необходими 6-7 процедури. С тези процедури се постига ефект в годините напред. Впоследствие е достатъчна профилактична поддръжка веднъж годишно. Важно е да се отбележи, че отделните процедури се правят с разстояние между три и четири седмици една от друга. Междувременно космите не трябва да бъдат скубани с епилатор или кола маска, а обръснати. Защото технологията на фотоепилацията атакува тъкмо корените на космите.