Eдна година условно с три години изпитателен срок получи румънка за опит да изнесе през ГКПП „Дунав мост“ 20 комплекта анцузи менте. Русенският районен съд наложи и глоба от 2000 лева на търговката от Букурещ.
Безработната А.А. знаела, че на Централния пазар в Русе се продават имитиращи престижни марки спортни стоки на много ниски цени и решила да припечели, като ги продаде в румънската столица.
В началото на април 2014 г. търговката пристигнала в Русе и отишла на пазара, където купила много евтини комплекти анцузи с марка Adidas от неизвестен продавач, който не издал нито касов бон, нито фактура. Двамата отишли до офис на куриерска фирма в Русе с два пакета с анцузи. От фирмата им обяснили, че ако стоките са със запазена търговска марка, подлежат на митнически контрол и трябва да се представят документи при излизане от страната. А.А. обяснила, че имала магазини в Букурещ и Русе и тези дрехи ги разменя между двата магазина. Казала и че мъжът, който я придружавал, след няколко дни ще изпрати пакет с дрехи на адреса й в Букурещ. От фирмата записали данните от личната карта на А.А. в товарителницата и приели двата пакета.
Няколко дни по-късно румънката пак се срещнала с непознатия продавач на русенския пазар и купила от него на много изгодна цена 60 комплекта анцузи със същата марка. Тя отново изпратила продавача до куриерския офис, където изготвили необходимите документи и анцузите потеглили с румънски микробус към Букурещ. 
На ГКПП „Дунав мост“ обаче при митническа проверка ментетата били открити и конфискувани, а А.А. стигна до съд и вече има присъда.